Zorg je zo ook voor je personeel?

Lunchbuffetten, luxe broodjes, 7-gangen-diners, walking dinners. Zalm, pulled pork, biefstuk, salades. Alles komt langs, maar ook alles gaat aan onze neus voorbij! Het water loopt ons in de mond bij alles wat we serveren, maar achteraf eten wij frituurhapjes, een zelf meegebrachte boterham of een snelle snack. En dat ook nog eens op onchristelijke tijden. Logisch, want juist rond etenstijd ligt de piek in ons werk. Ongezond en onregelmatig eten lijkt dus onvermijdelijk.

Hoewel er steeds meer voedings- en receptenboeken blijven ontstaan, lijkt het in de horeca nog niet helemaal doorgedrongen. Gezonde voeding en een goed ritme is echt goed voor ons. Tijd om daar eens wat beter over na te denken. En dat doen we door te beginnen met wat er nodig is om een goede basis ‘goed-voor-de-medewerker-zorgen’ op te stellen.

1. Een aparte ruimte waar de medewerker rustig van de pauze kan genieten

2. Een goed aanbod aan drinken en eten (niet alleen cola en snacks, maar ook fruit, groentensnacks en water)

3. Op zijn minst het minimum aan pauzes waar de medewerker recht op heeft

Mocht je aan deze drie punten voldoen dan heb je de basis al begrepen. Maar ga dan eens een stapje verder, maak jezelf uniek in hoe je voor je medewerkers zorgt. Dan is de kans groter dat men graag bij jou wil werken, en het personeelstekort in jouw geval minder invloed zal hebben. Hoe beter de medewerkers het bij jou voor elkaar hebben, hoe beter jij het voor elkaar hebt.

Fevents zet de eerste stap

* Onze medewerkers van ons horeca uitzendbureau krijgen bij vertrek vanaf kantoor naar de werklocatie altijd een “Foodie Bag” met daarin: Twee stuks fruit, een flesje water en een bewuste energy bar. Wij sturen onze mensen graag verantwoord en voorbereid op pad!

* Op onze vaste locatie Maaspoort Sports & Events (waar wij huiscateraar zijn) zorgen wij altijd dat er een gezond alternatief is voor de maaltijden die onze medewerkers in de pauze kunnen eten.

* Wij blijven als horeca uitzendbureau altijd in gesprek met onze opdrachtgevers over de omstandigheden voor onze medewerkers, gezonde maaltijden staan daarom hoog op ons programma!